13 Ocak 2011 Perşembe

Askeri İhaleler

Herkesin bildiği meşhur askeri ihaleler vardır. Şaibeli olup olmadıkları yıllardır tartışılan bu ihaleleri kısaca sıralayalım:

1. F4 Phantom Modernizasyonu:
Tanesi 2.4 milyon$ olan F4 Phantom uçaklarının ihalesi, 1997 yılında 54 adedi 632 milyon$ olmak üzere İsrail'e (Israil Aerospace Industries-IAI) verilmişti (aslında ihale tarihi Ağustos 1995'tir. İlk uçağı teslim aldıkları ve işin başladığı tarih Şubat 1997'dir). Bu uçaklar sıfırının 5 katı fiyatına, tanesi 12 milyon$'a modernize edildiler.


Akabinde Halil İbrahim Fırtına Beyefendi ilk modernize edilen uçak Türkiye'ye teslim edildiğinde bu uçağa bizzat binerek İsrail'e gitmiş ve bu jestle İsrail'in yaptığı işe ne kadar güvendiğimizi (!) göstermişti...

2. M60 A1 Tankları Modernizasyonu:
2000 yılında 170 adedi 687 milyon$'a gene İsrail'e (IMI-Israil Military Industries) verildi. Tanesi 4 milyon$'a mal oldu. Oysa bu paraya 60 model tankları modernize edeceğimiz yerde rahatlıkla yeni tanklar alınabilirdi.

3. Heron İhalesi:
2005 yılında 10 adedi 183 milyon$'a, gene İsrail'e verilmişti. O dönemde TAI'nin de bunları yapabileceği, TÜBİTAK-Bilten'in de bu proje üzerinde çalışabileceği konuşulmuş, muhtemelen Vestel de bu tartışmalara katılmıştı. Ama acil ihtiyaç var diye ihale IAI'ya verildi...

Oysa ilk parti uçaklar 3 yıl gecikmeli olarak 2010 yılında teslim edildi ve hala da bu heronları doğru düzgün teslim alabilmiş değiliz...

Bu üç ihalenin de ortak noktası, teslimatların gecikmesi ve teslim alınan ürünlerin şartnamelere uymaması, ama buna rağmen İsrail'e bir cezai yaptırım uygulanmaması idi.

Bunların dışında iki ihale ile alakalı çok fazla bilinmediğini düşündüğüm iki durum var.

1. ATAK Helikopter İhalesi:
Yıllardır yılan hikayesine dönen, defalarca iptal edilen, ertelenen ve en sonunda İtalya'ya verilen meşhur saldırı helikopteri ihalesi... Bilinen kısmı medyadadır. Bilinmeyen kısmı ise Güney Afrika'nın bu ihalede yaptığı tekliftir. Şöyle ki:

"Helikopter fabrikasını Türkiye'de kuralım. Sizin mühendisleriniz ve bizim mühendislerimiz ortaklaşa üretim yapsın. Bu esnada sizin mühendislerinizi de eğitelim. 50+40 (opsiyonel) helikopter teslim edildikten sonra herşeyi size devredelim. Teknolojisini de komple transfer edelim, üstüne lisansını da verelim. Akabinde üretime devam edin ve hatta isterseniz ihracatını bile yapın."

Teklif aynen buydu. Helikopterleri Rooivalk idi ve Agusta'nın A129 Mangusta'sından çok daha üstün bir helikopterdi... (Kıyasını merak edenler: http://en.wikipedia.org/wiki/Denel_AH-2_Rooivalk vs http://en.wikipedia.org/wiki/Agusta_A129_Mangusta )

O arada Eurocopter (onlar da -sanırım Tiger ile- ihaleye katılıyorlardı ama ya teknoloji transferinden ya da teknik yetersizlikten elenmişlerdi) bir kuyruk parçası üzerine itirazda bulundu hatırladığım. Denel'e o parçayı kendileri veriyorlardı ve lisans yasağı koyarız gibi bir itiraz yapmışlardı. Denel bu sorunu çözebileceğini söylemiş ama nedense dikkate alınmamıştı.

ABD'liler teknoloji transferini kabul etmedikleri (kongre itiraz etmişti hatırladığım) için elenmiş, sonrasında gelerek AH-64 Apache'leri yarı fiyatına bize verebileceklerini, yeter ki tekliflerini kabul etmemizi rica etmişler, ama reddedilmişlerdi. Sikorsky de gelip gitmiş, Ankara'da tur üstüne tur atmıştı. Ruslar da Kamov'un KA-50-2'si ile (sonradan Erdoğan adını koyacaklarını söyledikleri) ihaleye katılıyorlardı ama onlar da baştan elenmişlerdi.

En son aşamaya hatırladığım kadarıyla 2 firma kalmıştı. Denel ve Agusta. Denel'in teklifi hatırladığım kadarıyla 1 milyar$, Agusta'nın teklifi de 1.4 milyar$ (opsiyonsuz fiyatlar) idi.

Rooivalk A129'dan çok daha iyi bir helikopter olmasına (Helikopter pilotları olan genç nesil Kara-Pilotlara sorun bu iki helikopteri. Tamamına yakını Rooivalk'ı tercih edecektir.), fiyatı daha düşük olmasına ve teklif şartları da daha önce hayal bile etmediğimiz kadar iyi olmasına rağmen, bu ihale Agusta'ya verilmişti... Gerekçe muhtemelen siyasiydi... Avrupa Birliği...

Ama kaçan balık kaçmıştı bir kere...

(Bu arada Güney Afrikalıların bizi çok sevdiklerini ve her halükarda işbirliği yapmak istediklerini de bir kenara not edin. Tabi Güney Afrika'nın Afrika'da bir küçük İngiltere olduğunu ve Johannesburg'un da NY gibi bir şehir olduğunu da "Afrikalıdan helikopter mi alınırmış" diyebilecek arkadaşlara hatırlatalım. Meraklısına: http://en.wikipedia.org/wiki/Johannesburg )

2. Al Khalid (El-Halit) Tankları
Rusların T72'si üzerine geliştirilen Çinlilerin T90 tankları temel alınarak üretilmiş Pakistan tankıdır. (Meraklısına: http://en.wikipedia.org/wiki/Al-Khalid_(tank) )

2005-2006 civarında geldiler ve şu teklifi yaptılar:
"Sizin de bildiğiniz gibi bizim El Halit tanklarımız var. Gelin beraber üretelim bu tankları. Ortak bir isim verelim. Bizim motor teknolojimiz ve zırh teknolojimiz iyi, ama elektronik sistemlerimiz zayıf. Atış kontrol sistemleri vs. çok gelişmiş değil. Sizin Aselsan gibi bir kuruluşunuz var. Beraber bu tankı çok iyi bir noktaya getirebiliriz. Sonrasında ortaklaşa üretir ve istediğimiz kadar da ihraç ederiz."

Ne yaptık biliyor musunuz? Bir adet tank istedik. Sonra sahaya gönderdik test için. Test sonucunda isabet yüzdeleri çok düşük (%60'ın altında kalmıştı hatırladığım kadarıyla), bu bizim işimizi görmez diye rapor düzenlendi. Akabinde Almanya'dan Leopar tankları siparişi verildi...

Oysa adamlar kendileri söylemişti "atış kontrol sistemlerimiz iyi değil" diye... Sonra da oturun düşünün, İran bile Savunma Sanayiinde hangi aşamaya gelmişken, biz neden hala yerlerde sürünüyoruz diye...

(Pakistan'dan tank mı alınır diyeceklere: Şu an için Al-Khalid tankları dünyanın en iyi tankları arasında sayılmakta...)

Bunlar benim bildiklerim... Daha neler neler (Brezilya'nın bize yaptığı eğitim uçakları teklifi ve bizi aşırı seven G.Kore'nin her sene tekrarladığı "Her çeşit askeri/teknolojik işbirliğine açığız" tekliflerinin kaale bile alınmaması gibi) geçmiştir başımızdan Allah bilir...

32 yorum:

Adsız dedi ki...

Al Khalid hurda

Sultan-ı Yegah dedi ki...

Hurda da olsa, sizin tankınız olacaktı. Hurdaymış. Sizde ne var onun ötesinde?.. 5 yıl oturup beraber geliştirseydiniz şu an hangi noktada olurdu?

Metehan dedi ki...

"Hurda da olsa bizim" anlayışı yanlış. Hurdaysa bizim olmasın!!!

Çinlilerin eski soviet tanklarını kopya ederek elde ettiği teknolojiden yapılan tankdan hayır gelmez. Çinliler için kalite değil miktar önemli. Hem Al Khalid soviet tarzı 125 mm'lik tank topu kullanıyor bizse 120 mm'lik tank topu kullanıyoruz. Bunun yaratacaği lojistik sorunları düşünmek bile istemiyorum. Yani kısaca AL khalid iyiki seçilmemiş.
Ama eğer Pakistan kendi tankını daha iyi bir atış kontrol sistemiyle donatmak istiyorsa Aselsanın kapısı her zaman açık.

Metehan dedi ki...

Herneyse, üç dört yıl sonra bizim ALTAY tankıda hazır olur inşallah. O zamana kadar da Aselsan envanterdeki leopard 2 tanklarını modernize eder. Leopard 2 modernizasyonunun atış kontrol sistemi hazır sadece zırhta biraz gecikme var.

Buyrun izleyin:
http://www.youtube.com/watch?v=4frziRdqN6o

Alternatif link:
http://www.gaztube.com/video/24831/turkish-army-aselsan-leopard-2-next-generation

Sultan-ı Yegah dedi ki...

Mesele kendi teknolojinizi geliştirmek ve dış bağımlılıktan kurtulmak.. Kötü de olsa kendinize ait bir tankınızın olması, kaliteli de olsa Leopard tanklarını modernize etmenizden iyidir..

Kıbrıs harekatı sonrasında bu ders herkes tarafından anlaşılmıştır zannediyordum ama..

Ayrıca bizim Aselsan kadar ucube bir şirket de dünyada yoktur herhalde..

Meslek hayatları boyunca "Eski köye yeni adet getirme, işleyen sistemi yenilemeye kalkma, sicilime kötü puan getirme" zihniyeti ile yaşamış emekli generallerin, Ar-Ge yapan bir kurumun idareci (yönetici değil, idareci..) kadrosunu oluşturmaları ne kadar komik bir durum..

Ondan sonra 3000 mühendisle ne yaptılar dediler mi anca bir telsiz bir de gece görüş dürbünü gösterirsiniz..

Metehan dedi ki...

Yakın bir zamanda bir yerleri mi feth ediceğiz de bu kadar silah ambargolarından korkalım da al-khalid alalım? Ne acelemiz var şunun şurasında üç dört yıl kaldı zaten yerli tankımız Altayı arazide görmemize.

O zamana kadar da leopard 2 tanklarını modernize ediyoruz ve deneyim kazanıyoruz. Bu modernizasyon da sadece Türk ordusuyla sınırlı değil, dünyada leopard 2a4 kullanan kaç ülke var biliyormusunuz? Çok büyük bir pazardan bahsediyoruz ve yakında hepsi tanklarını modernize etme arayışlarına girecekler ve çalacakları kapılardan biriside Aselsan olucak.

Bu arada o kücümsediğiniz şirket sadece bir telsiz ile bir gece görüş dürbünü üretmiyor, eğer ne ürettiklerini görmek istiyorsanız siz direkt IDEF 2011 fuarına gelin çünkü aselsanın güncellenmemiş websitesi sizi yanıltıyor. :)

Adsız dedi ki...

Tank diyince akla ilk Almanya geliyor, Amerikalilar bile onlarin tank topunu kullaniyor...

Sultan-ı Yegah dedi ki...

Top teknolojisinde biz de 1400'den sonra yüzyıllarca dünyaya ders verdik. Halen de kundağı motorlu toplar, obüs topları vs. Türkiye o konuda çok öndedir..

Al Khalid'e gelince.. Hurda olup olmaması "non sequitur" bir yaklaşım ve sadece konuyu saptırma amaçlı...

Mesele kendi tankımızı yapıyor olmamız değil.. Mesele bugüne kadar kendi namımıza doğru düzgün birşey üretmemiş olmamız.. Mesele TSK'nın bugüne kadar ihaleleri, ihalesiz bir şekilde İsrail'e vermiş olması ve savunma teknolojisi geliştirmek için bir çaba göstermemesi..

Pakistanlılar bize geldiği zaman ALTAY yoktu.. Gündemde bile değildi.. Son 10 yılı çıkarırsak da, Türkiye'nin Milli Savunma Sanayii sıfıra yakındır.. Yıllık ihracatınız 100milyon$ bile değildi..

Son 10 yılda pek çok şey yapıldı.. Aselsan, Havelsan, Roketsan, TAI vs. pek çok kurumda pek çok çalışmalar yapıldı.. Ar-Ge yapan mühendisler arasında bir sürü arkadaşım var..

Ama yapılanlar, yapılabileceklerin çeyreği bile değil..

Şurası da çok açık.. TSK İsrail'e çok büyük istisnai kolaylıklar sağlamıştır..

İtiraz edecekseniz, konunun özüne itiraz edin. Tankın niteliğine değil.. Öteki türlü yaklaşımlar milattan önce bile "safsata (logical fallacy)" olarak tanımlanıyordu..

Metehan dedi ki...

Top teknolojisinde önde falan değiliz. Bizim Makine kimya tarafından üretilen T155 Panter çekili obüs aslen singapur tarafından tasarlanan FH-2000 çekili obüsüdür.
T-155 Firtina kundağı motorlu obüsümüzse aslen koreli K9 obüsüdür sadece dış görünümü biraz değişiktir ve atış kontrol sistemi yerlidir(Aselsan). Yani aslında Makina Kimyanın obüs toplarını tasarlıyacak teknolojisi falan yok, yavaş yavaş başkasının tasarladığı obüs toplarını ürete ürete bilgi ve yeteneklerini artırıyorlar.

TSK'ya savunma teknolojisini geliştirmek için bir çaba göstermedi demek belkide en absürt yorumdur. TAI, Aselsan, Havelsan, Roketsan kimin kurumu? Bu firmaların kurulduğu günden beri TSK'nin dışarıdan aldığı ürünleri bu firmalara lisans üretim anlaşmalarıyla yaptırarak teknoloji kazandırmadımı? Kazandırdı.

Mesela israile verilen M60 tank Modernizasyonu teknoloji transfer anlaşmalarıyla yapıldı ve savunma sanayine yeni kabiliyetler kazandırdı.

Israile verilen F4 Phantom Modernizasyon projesindeyse Türkiye F4'lerin aviyonik sistemleri üzerinde tam hakimiyet kazandı, görev bilgisayarı ve operasyonel uçuş yazılımları da dahil yani artık istediğimiz silahı takabiliyoruz modernize edilmiş F4'lere. Bu kabiliyeti kazanmasaydık Tubitak SAGE'nin geliştirdiği 'Hassas Güdümlü Silah sistemi' ve diğer yerli sistemleri ne test edebilirdik nede kullanabilirdik.

Adsız dedi ki...

F-4, M-60 modernizayonu gerekliydi ve bu konuda dünyada en iyi ülke İsrail'dir. İnsansız hava aracında da öyle. ABD bile İsrail'den alım yapmaktadır bazı tür araçlarda. Ceza konusunu bilmiyorum ama yapılmıştır bir şeyler. İptal haricinde.. 3-5 aracın modernizayonu ücretsiz gibi... Ayrıca Güney Kore diyorsunuz ama üretim aşamasında olan milli tankın Güney Kore desteğiyle üretildiğini de bilmiyorsunuz. Hatta obüslerde de işbirliği yaptık bu ülkeyle... Güney Afrika'nın helikopterine gelirsek boyutlarına bakın yeter bence. A129'dan neredeyse 7 metre uzun...

Sultan-ı Yegah dedi ki...

Yaklaşımlarınız muhteşem.. Bayıldım.. TSK'ya danışmanlık yapıp akıl veren de siz miydiniz acaba?

Yenisini alacağınız paralara 1960 model uçak ve tankları modernize etmeyi savunmak..

Üstüne helikopter ihalesi için "boyu uzun" demek.. Sanki mesele boy.. Fabrikası, yetişmiş mühendisleri ve lisansı ile kendinize ait bir helikopteriniz olacaktı.. Ondan sonra oturur kendiniz de farklı model geliştirirdiniz..

Buradaki mesele "İhtiyacımız olan Tank-Uçak-Helikopter"in "ALINMASI" değil.. Bunları bizim yapmamız..

1926'da uçak fabrikamız vardı.. Şu an basit bir pancar motoru hariç bir motor bile yapamıyoruz.. Hep bu zihniyetin ürünü..

Prof. Dr. Nurullah Aydın dedi ki...

JAPON BİLİM BAŞARISI YA TÜRKİYE!
Türkiye’de herkes tarihçi herkes siyasetçi, herkes hukukçu, herkes din adamı, herkes profesör…
Say say bitmiyor. Gazetecisi desen her konuda uzmanlar, bilmedikleri konu yok. TV’leri işgal etmiş yorumlar yapıyorlar. Kendi aralarına da bir iki tane de zeka özürlüsü profesör titirli tip yanlarına alınca saatlerce laga luga yapıyorlar.
Görüntüleri ile seksi yansıma içinde olan kadın sunucular ise kırıntı bilgilerle uzman diye çağırdıklarına soru soruyorlar. Ne sordukları soru belli ne de aldıkları yanıtlar.
Seçilmiş tipler, seçilmiş uzman adındaki işbirlikçi tiplerle, gazeteler, TV’ler, halkı uyutma, yanıltma, yönlendirme işlevini görmeye devam ediyor.
Bakın kullandığımız teknolojide Müslümanların yeri neresi? Hangi marka da varız ki?
Bin yıl öncesinin hurafeleri ile yalan yanlış bilgileriyle avunan tipler, halkı kandırıyorlar..
Bizler geçmişin gerçek dışı hurafeleriyle avunup övünürken bakın batılılar neyle övünüyor?
Güneş sisteminin sırlarını getirdi
Japon bilim dünyası büyük sevinç yaşıyor. Güneş Sistemi'nin derinliklerine 7 yıl önce gönderilen Hayabusa keşif aracı başarıyla Dünya'ya döndü. Gökbilimciler, uzay aracında bugüne kadar eşi görülmemiş bilgilere ulaşmayı ümit ediyor.
Japonya Uzay Araştırma Dairesi JAXA, yedi yıl önce uzaya gönderilen Hayabusa uzay araştırma kapsülünün başarıyla Dünya’ya dönüşünü kutluyor. 13 Haziran günü Dünya’nın atmosferine giren uzay aracının taşıdığı kapsül, bugün Avustralya’nın güneyindeki Woomera yasaklanmış bölgesine başarılı bir iniş yaptı.
Bir asteroite gidip Dünya’ya geri dönen, bu süreçte uzayda keşif yapan Hayabusa keşif aracı, yedi yıl süren görevinde tam 6 milyon kilometre mesafe kat etti.
Gökbilimciler, Hayabusa uzay aracının atmosfer üzerindeki hareketi, atmosfere girişi ve paraşütle yaptığı inişi kare kare görüntüledi. Hayabusa’nın, tehlike oluşturabileceği için atmosfere girmeden önce yakıtını boşaltması ardından, uzay aracı paraşütleri sayesinde ıssız bölgeye sorunsuz bir iniş yaptı.
Uzayın sırları aydınlanacak
Gökbilimciler, Hayabusa’nın bugüne kadar benzeri görülmemiş asteroit görüntüleri taşıdığını belirtiyor. Keşif aracının sağlayacağı bilgiler sayesinde Güneş Sistemi’nin evrimi hakkında yeni ipuçları elde edilmesi ümit ediliyor.
Hayabusa, yakıtını boşalttıktan sonra atmosfere girişine karşılaştığı yüksek ısı nedeniyle alev aldı. Isıya dayanıklı kapsülün atmosferin üzerinde oluşturduğu çizgileri ve atmosfere giriş anını Japonya’nın Wakayama Üniversitesi görüntüledi.
İsrailli savunma yetkilileri yeni bir casus uydunun yörüngeye fırlatıldığını ve bu şekilde istihbarat toplama kapasitesinin artırılmasının amaçlandığını belirtti. İsrail ayrıca yeni Gazze savaş stratejisini hazırladığını duyurdu. ABD'de, merkezi Colorado eyaletinde bulunan bir şirket Türkiye'nin yanı sıra Güney Kore, Çin ve Rusya'ya yasadışı savunma teknolojileri sattığını kabul etti.
İsrail uzaya casus uydu gönderdi
YNETNEWS: İsrail uzaya casus uydu fırlattı
İsrail uzaydaki varlığını artırıyor. Savunma yetkilileri Salı akşamı yeni bir casus uydunun yörüngeye fırlatıldığını ve böylece istihbarat toplama kapasitesinin artırıldığını açıkladı.
Ofek 9 isimli uydu, İsrail'in uzaya gönderdiği bir dizi araçtan altıncısı oldu.
Üst düzey bir savunma yetkilisi, "Hedefleri incelemek istediğimiz zaman bunun için kendi uydularımıza ihtiyaç duyuyoruz. Yeni uydu yüksek çözünürlükle daha sık görüntü almamızı sağlayacak" dedi.
Yetkili Palmachim Hava Kuvvetleri üssünden fırlatılan uydunun daha önceden planlanmış olduğunu ve son gelişmelerle bir alakası olmadığını söyledi. Peki
Türk akademisyenler NEYLE uğraşıyor dersiniz?
NEYLE uğraşacaklar.
Araştırma incelemelerle eser üreteceklerine BOL BOL Siyaset yapıp aldıkları üç beş kuruşluk ek gelirle YABANCI ÜLKE AJANLIĞI ile geçinip gidiyorlar.
Onlar için Ülke kalkınma bilimsel çalışma diye bir konu YOK ki!
GÜNÜN Sözü: İnsan hayallere odaklanırsa gerçeklerden uzaklaşır.

CEMAL A. KALYONCU dedi ki...

meşhur askeri ihaleleri kazanan isimler önceden seçilir mi? belirlenir mi? varsayalım ki doğru!? ise! Peki kimler onlar? nerede? önceden seçerler? Şaibeli olup olmadıkları yıllardır tartışılan bu seçimlere ve-ya ihalelere kafa yoralım mı?








Büyük Askerî Kulüp
CEMAL A. KALYONCU

Adsız dedi ki...

Büyük Kulüp (Cercle d’Orient)
BÜYÜK KULÜP: VATAN HÂİNLERİNİN GİZLİ ÜSSÜ(!)
http://www.keremdoksat.com/2008/06/20/buyuk-kulup/
------------
Büyük Kulüp (Cercle d’Orient)
128. Kuruluş Yıldönümü Konseri’ni kim veriyor bir bakın: Üye alırken adayların sosyal, ahlâkî ve kültürel seviyesini didik didik tetkik eden Büyük Kulüp’ün pek muhterem idârecileri…
Hangi “fors majör” ile bu âzâlığı onayladınız? Savcılığa da mı sormadınız? Bu kale de düşmüştür!
Darısı Moda Deniz Kulübü’nün de başına (olmasın
http://www.keremdoksat.com/2010/11/02/the-ibo-sov/
http://www.keremdoksat.com/2010/09/21/buyuk-kulup%e2%80%99un-128-kurulus-yildonumu-konseri/
--------------
BÜTÜN TÜRK YAHUDİSİ KARDEŞLERİME
http://www.keremdoksat.com/2007/10/21/butun-turk-yahudisi-kardeslerime/
HOLOCAUST, A FRAUD?
http://www.keremdoksat.com/2007/10/10/holocaust-a-fraud/

Adsız dedi ki...

Gerçek pasalar ve MASON masalar!
Israilin Mavi Marmarada 9Türkü katlettigi gece PKK Iskenderundaki Deniz Üssüne saldirdi 7 Mehmetçigi sehit etti Hem de köylülerin 24 saat önce Önümüzden 6 terörist geçti üsse dogru gitti diye JANDARMAya bildirmis olmasina Ragmen Taraf GENERALLER askerin ölümünü seyretti manseti ile çikti 7vatan evladinin PKK tarafindan sehit edildigi Hakkari Çukurcadaki Hantepe Karakolu baskininin HERONLAR tarafindan çekilmis görüntüler kanimiz DONDU bazi üst düzey komutanlarin geçmiste hükümete ragmen Israille Meclise bile açiklanaMayan anlasmalar yapmis olmalari TANK modernizasyonu adi altinda Israile KIYAK çekip Türk ordusunu Hiç ama Hiç isine yaraMayacak TANK mezarligi haline getirmeleri de eklenince MASONlugun gizli ellerini askerin en hassas noktalarinda hisseder gibi oluyoruz bu gidis hayra alâmet degil Bu iddialarin hiç birinin üstü örtüleMez ve ASLA ihmal falan diyerek geçistirileMez MASON LOCASI çatisi altinda teskilâtlan Hem kendilerine 1arka bulmus oldular hem MASONlugun teskilatlanma özelliklerinden faydalandilar hem Israil bize silah çekMez diyen PaSalardan geçilMiyor öyle degil Mi? Kimi kayitlara göre 40 bin kimine göre 70 bin kisilik iyi egitilmis Kolordusunu MASON LOCASIndan aldigi emirle TEK kursun atMadan Yunana teslim eden HASAN TAHSIN PaSadadir deriz Ordunun Ittihat ve Terakkilesmesi MASONLARla hasir nesir olmasi bize nasil Balkanlari kaybettirdi o topraklardan onlarca devletin çikma sebebi oldu ise bugün de orduda kimilerinin MASONLARla al takke ver külah olmasi Türkiye Cumhuriyetinden birkaç devletçigin çikmasi yolunu açar Böyle 1Felâketin önüne geçilse bile ITClesen ve MASONlasan SUBAYLAR Benim Kürdüm benim Lazim benim Çerkezim diyerek Türkiyeyi eyaletlere yani parçalanmaya götüren Zihniyete prim sagliyor saglamaya devam ediyorsa Bunu Kimse Hos göremez BuNa Kimse Bos VEREMEZ... Gerçek Pasalar NEREDEsiniz?
http://yenicaggazetesi.com.tr/yg/yazargoster.php?haber=14326
Mehmet Ali Altindagin basina gelenler Israile verilen TANK yenileme ihalesi HALININ altina süpürüldügünde Mi yoksa pesine düsülüp her sey günisigina çikartildiginda Mi ordu zarar görür? Altindag müteahhittir PKKnin ölüm listesinin ilk siralarindadir Tesisleri PKKca basilir hedef kendileridir Altindag esi orada yoktur terörist kursunlari hamile kadin çocuklarin da bulundugu 8kisiyi katleder Tesislerin 200m uzaginda JANDARMA ZIRHLI ARACI Emirle Teröristlerin pesine düsMEZ televizyon canli yayinda hadiseyi Diyarbakir Türkiyeye duyurur ilgilenen olMAZ Isin içinde çok islerin oldugu sonradan ortaya çikar Altindagin bu islerle hiçbir ilgisi ol Madigi Altindag ailesinin SAHTE belgelerle mahkûm edilmek istendigi belgelenir Altindagin 2oglu Susurluk benzeri trafik kazalari ile hayatlarindan olurlar TSKnin envanterinde bulunan 170 adet M60 TANKinin ihalesi Israile verilmek istendiginde o dönem KKKde Tümgeneral olarak görev yapan Ve TANKLAR konusundaki kitaplari ders olarak okutulan MHP Milletvekili Erdal Sipahi bu ihalenin Israile verilmesine Karsi çikar Çünkü Israilin bunu yapaMayacagini çok iYi bilmektedir Ayrica EN iyi TANKin yenisinin maliyeti 1 milyon dolarken bu ihalede Israil bir TANKi 4,5 milyon dolara yenilemektedir Öyle oldugu halde YUKARIDAN gelen Bir Emirle ihale Israile verilir Sorulursa Mi orduya hizmet olur sorulmasa Mi? Eger bütün kurumlar gibi ordu da göz bebegimizse gözbebegimize batan çöplerin yeri çöp sepeti olmali degil Midir?
http://yenicaggazetesi.com.tr/yg/yazargoster.php?haber=9436
Mehmetçik demek Muhammed(s)in mübarek eliyle başını okşadığı gözünün içine baktığı ve adeta Emanetim sende! dediği Yiğit demektir Anadolu Evladı Türk çocuğu demektir bu vatan Mehmetçiklerindir Çünkü dünya yani Vatan Ahiretin tarlasıdır Tarlayı talan edenle tarlada hasat yapan hiç1 olur Mu!
http://yenicaggazetesi.com.tr/yg/yazargoster.php?haber=1652

Adsız dedi ki...

• İhalenin İsraile verilmesine karşı çıkan yetkili görevden Alındı
M60 tanklarının modernizasyon ihalesinin İsrailli IMI (Israel Military Industries) firmasına verilmesine karşı çıkan MKE Genel Müdür Yardımcısı Adnan Atıcı sürpriz 1şekilde görevinden alındı(4)Adnan Atıcı MKEyi 7milyon dolar zarara uğratan ihalenin İsrailli firmaya verilmesine tepki göstermişti
www.gunisigigazetesi.net/kategori.php?id=4537

Adsız dedi ki...

d- Hangi üstün hizmet karşılığıdır zaman içinde öğreneceğiz ama AKP hükümetinin verdiği Devlet Şeref Madalyası’nı itirazsız kabul eden, itirazsız bu Fakir Milletin Parasıyla alınan bir Trilyon liralık AUDİ’ye Emekliliğinde binen de Yaşar Büyükanıt’tır.
OrtaDoguGazetesi.net/makale.php?makale=turkiye-nasil-berbat-edildi-dort-olay-dort-general&id=1800

Adsız dedi ki...

NEDEN BİR AHLAK ÇÖKÜNTÜSÜ İÇİNDEYİZ BUNDAN NASIL KURTULABİLİRİZ?
Türkiye ne acıdır ki bir yolsuzluklar cenneti haline geldi
Neden böyle oldu? Çünkü müthiş ölçülerde bir ahlak çöküntüsü içindeyiz
www.kayseri.net.tr/yazar.asp?yaziID=8157

Adsız dedi ki...

1 Masonların 1989 da Türkiye ile İlgili Aldığı Kararlar
Acikistihbarat.com/Yazilar.asp?yazi=358
2 Sorulmaktan Korkulan Sorular
Acikistihbarat.com/Yazilar.asp?yazi=509
3 Cumhuriyetin Açları ve Tokları Savaşıyor
Acikistihbarat.com/Yazilar.asp?yazi=431
4 Türk İşi Mortgage kitabının yazarı Em. Jandarma İstihbarat Binbaşı ile Özel Röportaj
Acikistihbarat.com/Haberler.asp?haber=6093

Adsız dedi ki...

Bugünkü Manzara-i umumiye: Satılmış vatanın ordusu olmak!
www.yenicaggazetesi.com.tr/yg/yazargoster.php?haber=2866

Adsız dedi ki...

MKEK nin maksimum kabiliyeti değil IMI nın maksimum kârı bütün pazarlıklarda ön plana çıkmıştır"
Ayrıca IMI firmasıyla imzalanan sözleşme neticesinde MKE nin 7 milyon dolar zarara uğratıldığı Başbakanlık raporunda yer aldı.
GENELKURMAYIN BASKISIYLA
Yönetim Kurulu Üyesi ADNAN ATICInın karşı çıkmasına rağmen MKE ile IMI arasında imzalanan sözleşmenin ÜNAL ÖNSİPAHİOĞLU nun baskılarıyla gerçekleştiğine dikkat çekiliyor
İsrailli firmayla sözleşme imzalandığı dönemde Tümgeneral rütbesiyle Genelkurmay Temsilcisi olarak MKE Yönetim Kurulu üyeliğinde bulunan ÜNAL ÖNSİPAHİOĞLU emekli olduktan sonra Genelkurmay Başkanlığı nın önerisi üzerine 2005 yılında MKE Genel Müdürü olarak atandı
MKE ile IMI arasındaki sözleşmenin imzalanması için emekli Orgeneral ŞENER ERUYGUR un da bizzat devreye girdiği iddia ediliyor.
M60 tanklarının modernizasyonunun İsrail firmasına verilmesine KARŞI çıkan Savunma Sanayi Müsteşarlığı bürokratları da görevden alınmıştı.
www.Acikistihbarat.com/Haberler.asp?haber=9130

Adsız dedi ki...

* Türkiyede ihalelerde usulsüzlük var mı?
* Siyasi nüfuz ile devletin ve ülkenin bütün imkanlarının yandaşlar arasında pay edilmesi bu arada belirli bir hissenin emredilen adreslere bağışlanması var mı?
* Yüksek yargıyı etkilemek için gizli veya aleni müthiş bir mücadele var mı?
* Türkiyede de yüksek yargıçların savcıların generallerin subayların gazetecilerin telefonları dinleniyor mu? Bu arada Başbakanın telefonları da dinlendi mi?
Bütün BU SORULARIN cevabı “EVET”tir.
Türkiyenin GiZLi MASON LOCASI P2 si yok Mu?
Geçmiş Hükümetler döneminDe De BANKALARın içi SaHiPleri tarafından boşaltılmadı Mı?
Yine ülkenin HoLDingleri GeLiRlerinin büyük kısmını kendi faaliyetlerinin DışıNdaki alanlardan elde ediyor
www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=14123

Adsız dedi ki...

Biz bazıları gibi intikam almak yıpratmak için değil gerçekten Peygamber Ocağı gerçekten Çanakkale ruhu gerçekten Milli Mücadele Ordusu hüviyetini yitirmesin diye yapıyor ordusuna eleştirilerini
İlker Başbuğ On senedir 1 Albay akaryakıt kaçakçılığı yapıyor üstleri de HiçBir işlem yapMıyor diye şikâyet ederse yenicaggazetesi.com.tr/yg/yazargoster.php?haber=12348

Adsız dedi ki...

Cercle d’Orient BüYüK KuLüP BaLoTaJ Başkanı KiM?
Ergenekonun ünlü SaBeTaYisTleri
www.etikhaber.com/content/view/60664/50
..............................
DARBECi NATO GeNeRaLi şimdi NeReDe?
Hangi Partinin adına Danışmanlık yapıyor? Hangi Partinin milletveKiLLeRi ile GiZLi ortaklıklar kurup İHALELERden PAY kapmaya çalışıyor?
www.yenicaggazetesi.com.tr/yg/yazargoster.php?haber=6863

Adsız dedi ki...

PKK dümeniyle devleti Milleti SOYUYORLAR
www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=18124

Adsız dedi ki...

Cepleri doldurmaya para var ama karakollara yok
yenicaggazetesi.com.tr/a_haberdetay.php?hityaz=5467

Adsız dedi ki...

NE RİZEDEKİ HEYELAN NE DE VANDAKİ DEPREM EN BÜYÜK FELAKET RANT VE RÜŞVET
kackargazetesi.com/yazar_1077_79_NE-RIZEDEKI-HEYELAN-NE-DE-VANDAKI-DEPREM---EN-BUYUK-FELAKET-%93RANT-VE-RUSVET%94.html

Adsız dedi ki...

28 ŞUBATın 1 NEDENİde ÇEVİK BİRin İSRAİLden 150 MİLYAR DOLARLIK SATIN ALIM PLANIDIR
www.kozmikoda.tv/detayicerik.asp?icerik=66&katid=6

Adsız dedi ki...

BuYuRuN DoSTLaR BuYRuN HaLiL İBRaHiM SoFRaSıNA
www.PasaKeyfim.net

Adsız dedi ki...

Yenicaggazetesi.com.tr/yg/habergoster.php?haber=66066
Bu ülke namusLularla namusSuzlar arasındaki Kavganın sonunda bağımSızlığa ulaşacaktır kimsenin kuşkusu olMasın

Adsız dedi ki...

KAVGAnın Gerçek NeDeNi Ne Din Ne Vatan Ne Sosyal Adalet Ne de Atatürk’tür Kavganın sebebi Bu milletin BiRiKiMlerini Hortumlayabilmek ÇoCuklarını KöLeLeştirmek GeLeCeĞiNi GASP edebiLmek GaYesidir. HIRSIZın GASPÇInın SağCısı SolCusu olurMu?
www.gazete2023.com/kose-yazisi/1834/kavganin-gercek-nedeni.htm

Adsız dedi ki...

Vurgun hesaplarına dokunmak günah mı?
www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=21948